Basiscertificaat marifonie

Inschrijfperiode
maandag 6 december 2021 t/m donderdag 31 maart 2022
ten Anker

Het gebruik van een marifoon bevordert de veiligheid op het water. Door uit te luisteren hoort u wat de beroepsvaart doet en kunt u daar rekening mee houden. En indien nodig kunt u uw eigen intenties kenbaar maken. Verder is de marifoon heel handig bij het oproepen van sluizen en bruggen. Het gebruik van een marifoon is verplicht voor alle schepen met uitzondering van kleine schepen (kleiner dan 20 m).

De cursus wordt in drie avonden gegeven,  twee avonden theorie en een avond vragenuurtje en examentraining. Ook van de cursus marifonie is een power point presentatie beschikbaar en het diploma is internationaal erkend.

Voor de cursus marifonie wordt gebruik gemaakt van: ‘VBO cursusboek Marifonie & Marcom-B' editie 2021 (11e druk), van Ben Ros

Voor marifonie wordt het examen uitgevoerd door het Agentschap Telecom.

De kosten bedragen € 30 voor leden en € 45 voor niet-leden. Als de maatregelen het toestaan is de cursus live in de kantine van WSV-VADA, zo  niet dan wordt inschrijfgeld gerestitueerd.