Zeilen bij VADA in Wageningen op de Rijn

Exam2

Zeilen bij VADA is zeilen op de Rijn

We wonen in een land doorsneden met rivieren, kanalen, plassen en andere mooie watertjes. Daar moet je gebruik van maken! Met een beetje wind en een zeilboot kan je van mooie zonnige dagen genieten op het water. Of je gaat juist met een stevige wind varen om uit te waaien en te genieten van de topsnelheden die je bereikt met je boot. Zeilen op de Rijn heeft nog een extra dimensie: stroming. De meeste onder de vada-zeilers weten die uitstekend te benutten: stroomaf lekker op de stroom varen en stroomop 'kribbetje bijten' om zo gebruik te maken van de z.g.n. 'neer'. Na het zeilen kan je op het terras bij Vada met een drankje genieten van het mooie uitzicht op de Rijn.

IMG 2387Activiteiten

De zeilers van watersportvereniging Vada organiseren verschillende activiteiten. Zo is er de gindgat-dag, het zomerkamp, het Langweer-kamp, zijn er zeilwedstrijden en kun je zeilles krijgen. De afdeling zeilen heeft 11 boten, te weten twee Valken, 3 RS-Feva's, 6 optimisten en 2 begeleidingsboten.

Gedurende het zeilseizoen houden we ongeveer 6 onderlinge wedstrijden op de Rijn. Hier kunnen alle zeilers aan meedoen. Met eigen boten, maar ook met verenigingsboten.

De zeilcursussen zijn voor jong en oud. In het jaar dat je 10 wordt kun je beginnen in de Optimist. Ben je wat gevorderd, dan kun je overstappen naar de RS-Feva met 's Gele zeilen en Ginakker. Volwassenen kunnen zeilles krijgen in een van de Valken.

Kun je al zeilen, ook dan moet je bij Vada zijn. Je kunt er je eigen boot neerleggen, kleine open boten op de helling, en grotere boten in de haven (bijde afdeling haven). Heb je (nog) geen boot, ook dan ben he bij Vada aan het juiste adres, als je het diploma CWO II of hoger hebt, kun je, tegen een vergoeding, gebruik maken van een van de Valken. Je moet dan natuurlijk wel lid zijn van de vereniging.

Cursus

Naast de zeilcursussen worden bij in het winterseizoen ook cursussen vaarbewijs, marifoon en MARCOM B gegeven.

Helling/Ligplaatsen

De zeilafdeling beschikt over walligplaatsen en een botenhelling. Hier kunnen zwaardbootjes (tot 6 meter) gestald en te water gelaten worden. Het onderhoud van het terrein wordt een paar keer per jaar gezamenlijk uitgevoerd.

Fotografie: Emanuel Wegh

Nieuws Zeilen

Brandweeroefening 7 nov

Datum: 31 oktober 2017  -  Categorie: Algemeen
Op dinsdag 7 nov tussen 19:00 en 20:30 houden de brandweer Wageningen en Arnhem  een gezamenlijke oefening. Let op met het in- en uitvaren van de haven.

Varen doe je samen

Datum: 13 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Er is een nieuwe brochure van VAREN DOE JE SAMEN. Hier vind je de nieuwe brochures.

Workshop Zeiltrim

Algemeen | 19:30 - 22:30 | Ons Clubhuis