Basiscertificaat Marifonie

maximaal 25
Aantal beschikbare plaatsen
11

Als je regelmatig op  het water komt met welke boot dan ook is het voor je eigen veiligheid en die van anderen goed om te begrijpen wat er zoal op en om het vaarwater speelt. Dit alleen is eigenlijk al voldoende reden om de cursus Klein Vaarbewijs (KVB 1 en 2) en Basiscertificaat Marifonie (Bc Marifonie) te volgen.

Het Bc Marifonie is een vereiste als je een marifoon aan boord hebt en is ook verplicht voor schepen langer dan 20m.

De minimum leeftijd waarop je een Vaarbewijs kan halen is 18 jaar; voor Bc Marifonie geldt 16 jaar. Het vaarbewijs en het Marifoniecerticaat zijn onbeperkt en ook internationaal  geldig.

VADA heeft een meerjarige ervaring in het geven van lessen KVB en Bc Marifonie. In totaal worden 13 lessen gegeven: 4 voor KVB 1, 4 lessen voor KVB 2 en een oefenles, 3 lessen voor Bc Marifonie. De lessen worden gegeven door Michiel Gunsing (KVB 1), Henk Blaauw (KVB 2) en Daaf Kodde (Bc Marifonie).

Voor elke cursus bedragen de kosten € 50 voor leden en € 75 voor niet-leden.