Brand in haven

Geplaatst op 20-07-2019  -  Categorie: Algemeen
Tot onze grote ontsteltenis en schrik heeft op vrijdag 19 juli 2019 aan het eind van de middag een vreselijke brand gewoed aan boord van een schip in onze haven. Tot groot verdriet is daarbij de moeder van Martien Rijssemus, mevrouw Rinie Rijssemus-Tacke omgekomen. Martien is gewond geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar en ligt nu in het ziekenhuis. Ons diep leedwezen en gevoel van meeleven gaat uit naar Martien, Babs en alle directe familieleden.
 
's Avonds is onze haven afgesloten geweest door de politie. Wij als bestuur hebben directe betrokkenen opgevangen in de bestuurskamer.  Het uitgebrande schip is gelicht door onze eigen kraan en staat ter beschikking van de politie. De politie heeft het terrein inmiddels weer vrijgegeven, dus alle gebruikelijke activiteiten kunnen doorgang vinden.
 
Wij kunnen ons voorstellen dat deze afschuwelijke gebeurtenissen tot vragen bij u zal leiden. Wij als bestuur komen zaterdag bij elkaar om de volgende stappen vanuit VADA zo goed mogelijk op te zetten en uit te voeren. Wij hechten eraan om dit in samenspraak met de familie te doen en aan te laten sluiten bij hun wensen. Nadat wij contact gehad hebben met de familie zullen wij u nader informeren.
 
Ik wens alle direct betrokkenen heel veel sterkte in deze moeilijke dagen.
 
Namens het Algemeen Bestuur
 
Henk Blaauw,
algemeen voorzitter