Cursus Marifonie

Geplaatst op 10-01-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Michiel Gunsing

Ook dit jaar wordt er opvolgend aan de cursussen klein vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2 ook weer een cursus marifonie gegeven. Op elk schip met een marifoon moet tenminste een opvarende het certificaat in bezit hebben. De marifoon is hét communicatie-systeem voor de scheepvaart. Anders dan bij een telefoon hoor je alle contacten tussen schepen in de omgeving daardoor kun je anticiperen op wat er op het water gaat gebeuren en kun je contact leggen met de schepen in de buurt of een brug of sluis. Niet te vergeten het plaatsen van een spoed (pan-pan) en/of noodoproep (mayday-mayday). De cursus wordt gegeven op de dinsdag-avond en start op 14 april. Daaf Kodde is uw instructeur van dienst en opgeven kan via de VADA-website.

De kosten bedragen 25 euro voor leden en 35 euro voor niet leden voor de hele cursus inclusief koffie. We maken gebruik van het cursusboek Marifonie & Marcom-B, 10e druk, ISBN 978 94 91173 27 1. dat zelf aangeschaft moet worden.