Overlijden Bart van den Briel

Geplaatst op 13-08-2016  -  Categorie: Roeien

Na een dappere strijd is afgelopen vrijdag 5 augustus onze voorzitter Bart van den Briel overleden.

BartBart is in mei 2015 voorzitter geworden van het roeibestuur. Slechts enkele maanden later was er het slechte bericht dat bij Bart acute leukemie was geconstateerd. Noodgedwongen heeft hij zijn voorzitterstaken tijdelijk overgedragen maar bleef hij wel op de achtergrond betrokken bij het bestuurswerk, zowel in het roeibestuur als in het algemeen bestuur.

De eerste chemokuur was hoopgevend. Bart stapte weer in de boot en even leek het er zelfs op dat hij de Head of the River zou kunnen roeien. Een paar dagen voor de wedstrijd had hij koorts en om deze reden heeft hij de Head uiteindelijk niet geroeid.

De koorts was een teken dat de ziekte niet helemaal was bestreden. Eind mei heeft Bart een stamceltherapie ondergaan. Een zware behandeling waarna Bart enkele weken in het ziekenhuis heeft gelegen. Helaas is deze behandeling niet aangeslagen en kreeg Bart eind juli het bericht dat de artsen niets meer voor hem konden doen.

Bart is 16 jaar lid geweest van VADA en roeide elke zaterdagochtend met zijn roeimaten van VARGO. Na het roeien genoot hij van het samen koffie drinken, soms met een borrel.

Vele jaren heeft Bart met VARGO de Head en andere wedstrijden geroeid. Daarnaast was hij ook vaak van de partij bij lange afstand roeitochten zoals de Elfstedentocht en Hart van Hollandtocht. Hoe zwaar deze tochten soms ook waren, met Bart erbij was het altijd een feest.

Bij zijn aantreden als voorzitter van het roeibestuur heeft Bart aangegeven dat een nieuwe weg zou worden ingeslagen. Hij heeft zich ingezet om de relaties binnen de roeiafdeling en de watersportvereniging te versterken.

Bart was erg betrokken en toegankelijk en had de gave om te verbinden. Zijn glimlach en twinkelende ogen hielpen hier natuurlijk enorm bij. Bij velen zal Bart zo in herinnering blijven.

Bart zal morgen, vrijdag 12 augustus, in besloten kring worden begraven. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.

Roeibestuur,

Alex Grashof