Prijs van de brandstof

Geplaatst op 30-06-2016  -  Categorie: Haven

Een delegatie van het havenbestuur heeft met de leverancier van de brandstof aan VADA, de firma Van Dijkhuizen, overleg gevoerd over de prijs van de brandstof. Dit overleg heeft ertoe geleid dat we de verkoopprijs van de brandstof, zowel diesel als benzine, aanzienlijk kunnen verlagen. Bij een verkoopprijs op het moment dat we dit schrijven van € 1,33 per liter diesel kunnen we teruggaan tot een prijs van € 1,18.
Het bestuur hoopt hiermee twee dingen te bereiken. Een grotere verkoop aan passanten en leden en daarmee een hogere omzet en dat VADA-leden niet meer met elders getankte jerrycans over de steigers naar hun boot lopen.
Dit zal overigens voorlopig een proef zijn tot oktober van dit jaar. Dan is de keuring die eens in de 15 jaar moet gebeuren aan de orde. Afhankelijk van die keuring en van de ervaring met de brandstofverkoop in het afgelopen vaarseizoen zal het havenbestuur opnieuw een besluit nemen en naar alle waarschijnlijkheid met een voorstel in de najaarsvergadering komen.