Roeiprotocol vanaf 16 maart 2021

Geplaatst op 12-03-2021  -  Categorie: Roeien

Vanaf dinsdag 16 maart a.s. mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden en de algemene hygiënemaatregelen nakomen. Tot en met 26 jaar was sporten al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.
Voor ons betekent dit dat we weer meer boten ter beschikking hebben en dat we met meer mensen tegelijk bij Vada-roeien aanwezig mogen zijn en wel 4 groepjes van 4 personen:

• Twee groepen op de vlotten dwz. op elk van de vlotten 1 groep
  • Een groep op het perron
  • Een groep in de roeiloods

We mogen weer roeien in onderbemande C-/D-boten en wherry’s. De stuurman is verantwoordelijk voor het inschatten van de combinatie van roeiomstandigheden (wind, stroming enz.) en de capaciteiten van de uitgedunde ploeg. Bij twijfel niet uitvaren.
Roeien is mogelijk in:

• skiffs, Oefenloper, TIM en Zeeraaf (als een eenpersoonsboot).
  • C-2, C-3, C-4 / D-4 en C-5 boten met open plekken. Dus een voetgestuurde C-5 met de plekken 2 en 4 open, een C-4 / D-4 met stuur en de plekken 2 en 4 open, een voetgestuurde C-3 met een open plek op roeiplek 2 en een gestuurde C-2 met alleen een roeier op boeg.
  • wherry’s* mogen gebruikt worden met 1 stuur en een roeier op boeg.
  • het roeien in gladde meermansboten is niet toegestaan voor leden boven 26 jaar, tenzij alle ploegleden tot één huishouden behoren. Jeugdroeiers moeten wel 1,5 meter afstand houden tot een volwassen trainer.
  • er is één roei-ergometer beschikbaar. Deze staat in het gangpad van de kleedkamers en mag alléén buiten worden gebruikt (natuurlijk als het niet regent). De Ergometer moet vooraf worden gereserveerd.

* Voor de zware wherry’s geldt een extra strenge vermaning. Bij twijfel niet uitvaren!! En neem een peddel mee voor moeilijke situaties.

De regels en de indeling van de tijdslots zijn te vinden op vadaroeien.nl.