skiffkamp 29 juni t/m 2 juli 2018

Geplaatst op 03-02-2018  -  Categorie: Roeien

Vind je ook dat skiffen er zo makkelijk en soepel uitziet? Dat wil jij ook kunnen en wil je wat meer zelfvertrouwen en techniek opbouwen? Is het alweer erg lang geleden dat je je hebt gefocust op roeitechniek? Meld je dan in voor het skiffkamp!

Wanneer en waar?

Het zal dit jaar alweer de zevende keer zijn dat het VADA-skiffkamp (voor senioren) wordt georganiseerd op de Watersportbaan in Hilvarenbeek vlakbijTilburg. De datum is van vrijdag 29 juni t/m maandag 2 juli. We overnachten in het bungalowpark de Beekse Bergen en als we het kamp vol krijgen dan huren we vier Jungalows (4 x 6 personen per huisje) die vlak bij elkaar staan en langs de Watersportbaan liggen.

Waarom?

Waarom op skiffkamp?Een paar dagen kun je je alleen maar bezig houden met roeien. Binnen eenkort tijdsbestek focus je je op het verbeteren van je roeitechniek. Op eenkaarsrecht kanaal van 2 kilometer dat nauwelijks stroomt, beschut ligt tussen dubbele bomenrijen en waar heel weinig scheepvaart langskomt. Je hoeft minder om te kijken,bent 100% bezig met je haal en kunt langer focussen.Een ongekende luxe voor Rijnskiffeurs! De skiff is de beste boot voor het opbouwen van zelfvertrouwen t.a.v. balans en bootgevoel, waterwerk en wat je‘watervrij’ (dus ontspannen) roeien kunt noemen. Als je moe bent hou je even pauze aan de kant. En als het mis gaat, lig je in een rustig kanaal en zwem je zo naar de kant (of klim je er weer in…).

Wie kan mee?

Iedereen met enige skiff-ervaring kan zich opgeven. Kun je wel roeien, maar heb je nog zelden of nooit in een skiff gezeten, vraag dan begeleiding en oefen van tevoren een paar keer op VADA.

Opzet

Op Vada: we nemen zoveel mogelijk skiffs mee die tevoren moeten worden opgeladen.Ook huren we een paar skiffs bij TOR.Iedereen krijgt een ‘eigen’ skiff toebedeeld. Elke instructeur heeft een eigen groepje cursisten. We vragende cursisten eventueel om al enkele weken voor vertrek beschikbaar te zijn om voor te roeien in de havenkom in Wageningen. Dit om de groepjes in te kunnen delen en de juiste boot toe te wijzen.

Programma in grote lijnen

-Vrijdagmorgen rijden we naar de Watersportbaan. ‘s Middags riggeren we de boten aan, gaan direct het water op gevolgd door de eerste instructieronde. Aan het eind van de middag checken we in bij het bungalowpark.

- Zaterdagmorgen staat de nul-meting op het programma en wordt iedereen voor het eerst vanuit de volgboot gefilmd en krijgt vervolgens feedback.

- Zaterdagmiddag oefenen onder begeleiding van de coach.

- Zondagmorgen tweede video-opname gevolgd door evaluatie en een instructie. Dan het water weer op en oefenen.

- Maandagmorgen weer instructie en oefenen en/of lekker een paar keer op en neer op het kanaal.

Lunchen op zaterdag en zondag bij roeivereniging TOR op de kop van de waterbaan.We doen zelf boodschappen, koken ‘s avonds in de jungalows,ontbijten daar en we zorgen zelf voor drankjesen tussendoortjes.

Kosten

De vaste kosten van het skiffkamp bedragen 230 europ.p. Dat is dus met inbegrip van de overnachtingen, gebruik van de watersportbaan ende vervoerskosten. De overige maaltijden en de drank worden apart verrekend, naar verwachting ongeveer 60 euro.Voordat we reserveren, moeten we weten of er dit jaar ook weer voldoende animo is en hoeveel huisjes er besproken kunnen worden.

Aanmelding

Wil je ook op skiffkamp?Meld je dan z.s.m. aan, uiterlijk vóór 24 maart in verband met de reservering van de Jungalows bij: Arend:gnitsnurb.dnera.[antispam].@kpnplanet.nl

Over de wijze van betalen ontvang je begin mei bericht. Zodra we je betaling hebben ontvangen is de inschrijving definitief. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Het organiserend comité

Arend Brunsting