Verslag NAR 2016

Geplaatst op 12-07-2016  -  Categorie: Roeien

Cornelis Tromp, de roeivereniging in Hilversum viert haar 80ste verjaardag en ze wilden wel de Nationale Aangepast Roeien tocht organiseren en er een groot feest van maken, op 25 juni.

NAR1STOERe roeiers Thea, Dolf en Frits roeiden de tocht, met maatjes Birgit, Tineke, José, Lineke en Martha. In wherries van CT en op speciaal verzoek hadden ze zelfs riemen voor Frits wat aangepast, de binnenhendel korter gemaakt.
 We roeiden, met in totaal 170 deelnemers,  op het Hilversumse kanaal en ook op de Kortenhoefse plassen, een avontuur in smalle kronkelige slootjes en door grote velden dotters en waterlelies heen. Helaas maakten mieren het onmogelijk om rustig op de wal te picknicken.

NAR2Daarna keken we naar demonstraties van vaste bank roeien en een wedstrijd van 500 m. Volgend jaar doen we ook mee met de wedstrijd! En toen was er muziek en zang van het zeemanskoor “De Eemsvaarders” ( met veel instrumentale begeleiding)  en de “Rozjinkes”, beiden met veel dansritmes en meezingers! Een maaltijd met ijs toe sloot deze leuke dag af.