Voortschrijdende maatregelen in verband met Corona

Geplaatst op 08-05-2020  -  Categorie: Algemeen

Zoals jullie inmiddels van ons gewenst zijn spelen we direct in op de actualiteit voor wat betreft de mogelijkheden die gelden in verband met het tegengaan van de verspreiding van het Corona virus.

Belangrijkste uitgangspunten zijn en blijven:

 Blijf thuis bij verkoudheid,

  • Blijf thuis bij ziekte van iemand in je huishouden
  • Houdt 1,5 meter afstand,
  • Vermijd drukte!

Niet alles laat zich direct een eenvoudig door-vertalen naar de situatie bij VADA. We zijn daarbij afhankelijk van nieuwe noodverordening van de gemeente die opgesteld gaat worden, het beleid van de Roeibond en het Watersportverbond in deze. Als algemeen bestuur richten wij ons op het volgende:

  • Positief is dat we zijn begonnen met skiffen voor de jeugdigen (12…18 jaar) waarbij het opgestelde protocol wordt nageleefd en dat ook de lessen voor het jeugdzeilen (tot en met 12 jaar) weer van start gaat. Ook Zeilen werkt volgens een opgesteld protocol. Zowel de afdeling Roeien als Zeilen hebben hun protocol voor eenieder toegankelijk gepubliceerd op de site.
  • Sporten voor volwassenen mogelijk maken binnen de richtlijnen en uitgangspunten (1,5 meter afstand) vanaf 11 mei. Het AB heeft de afdelingsbesturen gevraagd hierover na te denken en met een plan te komen. Zodra dit plan is opgesteld zal met jullie gecommuniceerd worden of en zo ja hoe en onder welke voorwaarden weer gesport kan worden.
  • Openstellen van ten Anker per 20 mei (loketfunctie) per 1 juni (binnen en terras). Ook dit moet zorgvuldig gebeuren binnen de richtlijnen en uitgangspunten. Op dit moment zijn wij na aan het denken over: Hoe dit kan binnen de 1,5m? Hoe wij kunnen voldoen aan reserveringsplicht? En hoe wij het veilig kunnen houden voor personeel? Voordat ten Anker weer opengaat zullen wij de voorwaarden en regels met jullie communiceren.