Harinkje happen in Volendam

Geplaatst op 13-08-2016  -  Categorie: Verhalen Kano  -  Auteur: Rienke Nieuwenhuis

Op zondagmorgen 13 augustus zijn Hans (Van Vliet) en ik met maar met z’n tweeën twee keer richting Almere haven vertrokken. Alles ging heel voorspoedig van start. 9:00 in de haven, kano’s op het dak en gaan met die banaan. De gebroeders Rijssemus zwaaiden ons nog uit. Om 9:20 reden we de poort uit. Muziekje aan tomtommetje geïnstalleerd. Alles helemaal top. Totdat: “ay Hans we moeten terug, we hebben geen peddels. Nog net op de laatste rotonde bij de campus gekeerd en terug naar de haven. De familie Rijssemus was gelukkig al niet meer in de buurt wat ook maar goed was want anders waren we de hele dag bezig geweest om een paar vette grijnzen van ons netvlies te krijgen.

Aangekomen in Almere de boten in het water en lekker peddelen. Een stevige bries tegen, witte kopjes op de golven, daar waren we volgens Hans zonder peddels toch net niet helemaal tegenin gekomen dus toch maar goed dat we die nog op hebben gehaald.

Nog even op een strandje gezeten op Marken. Kwam nog een groep catamaran zeilers langs die eigenlijk voor pampus hadden willen gaan liggen maar het niet konden vinden vanwege de hoge golven. Vanaf Marken was het nog een klein rukje naar Volendam. Gezellige boel daar, veel mensen, lekkere visjes, aardige lui die ook graag wilden weten hoe we nou vanaf de kade anderhalve meter lager weer in onze kano’s konden komen.

Op de terugweg windje in de rug, beetje gesurft maar het viel toch tegen want natuurlijk neemt een tegenwind op de terugweg altijd ietsje of twee ietsjes af.

Al varend kwam ons een zeker gestamp tegemoet, leek wel heien, toch apart zo midden op het water! Wat dan wel? Het begon de natuurbeleving enigszins te overheersen. Kijken, luisteren, wat is hier aan de hand? Uiteindelijk schoof er een partyboot achter onze dekjes langs met een heuse houseparty aan boord.

Na een keer vertrekken uit Almere kwamen we rond een uur of 6 weer behouden aan in Wageningen. Was een gezellige dag, Hans nog bedankt voor je gezelligheid en onze veilige reis!