Rijnrace

De Rijnrace van 2018 is op zaterdag 26 mei geweest.

Rijnrace 1

Een vast punt in het jaar, voor veel zeilers uit de regio: de jaarlijkse grote zeilwedstrijd op de Rijn, vroeger de Arnhem-Wageningen Race. Dit jaar de 56e wedstrijd, een ijzeren traditie.

De lange baan op de Rijn, met de bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een wedstrijd voor de echte rivierzeilers! De start is in het grindgat bij Heteren. Vanaf daar naar Opheusden, terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen, een 17 km totaal. Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen. Open boten kunnen zonodig  ’s ochtends (om 11 u en 11.30) een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en Giesbeek, met als hoofdsponsor Watersportcentrum Arnhem. ’s Avonds is er barbecue, prijsuitreiking en feest op de jachthaven in Wageningen. Al met al een niet te missen zeilersevenement!

Op www.rijnrace.nl staat alle informatie, en ook uitslagen en foto’s van vorige jaren. Inschrijven kan nu via die site, tot 22 mei!

Het Rijnrace comité

Nieuws Zeilen

Varen doe je samen

Datum: 13 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Er is een nieuwe brochure van VAREN DOE JE SAMEN. Hier vind je de nieuwe brochures.

Afval zelf afvoeren

Datum: 08 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Nogmaals het klemmende verzoek afval zelf af te voeren en niet in de containers voor passanten te doen. Het scheelt VADA veel kosten als wij ons afval tot een minimum beperken.

Langweer weekend

Zeilen | 18:00 | Langweer

Vrijdag avond verzamelen in Langweer, zaterdag en zondag zeilen. Zondag-avond weer thuis. Er is...

AB overleg