Rijnrace

rijnrace

Rijnrace 2020 op zaterdag 6 juni !

Hét zeilevenement van het jaar, voor veel zeilers uit de regio: de Rijnrace. Dit jaar de 58e wedstrijd. De eerste Arnhem-Wageningen Race werd in 1958 gezeild! Een geweldige traditie.

De lange baan op de Rijn, met de bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een wedstrijd voor de echte rivierzeilers. De start is in het grindgat bij Heteren. Vanaf daar naar Opheusden, terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen, een 17 km totaal. Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen. Open boten kunnen zonodig ’s ochtends (om 11 u en 11.30) een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren. ’s Avonds is er barbecue, prijsuitreiking en feest in het clubhuis van Vada.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en Giesbeek, met als hoofdsponsor Watersportcentrum Arnhem.

Op www.rijnrace.nl staat alle informatie, en ook uitslagen en foto’s van vorige jaren, voor de inspiratie. Inschrijven kan nu via die site. Meedoen dus!

Nieuws Zeilen

Zeilexamens

Datum: 21 oktober 2019  -  Categorie: Zeilen
Zondag 13 oktober hebben alle zeil-cursisten weer meegedaan aan de zeilexamens. Het was gezellig en er werd goed gezeild ! Dit ondanks de soms spannende wind. De foto's van en Emanuel zijn intussen beschikbaar. Er is ...

Varen doe je samen

Datum: 13 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Er is een nieuwe brochure van VAREN DOE JE SAMEN. Hier vind je de nieuwe brochures.

Afval zelf afvoeren

Datum: 08 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Nogmaals het klemmende verzoek afval zelf af te voeren en niet in de containers voor passanten te doen. Het scheelt VADA veel kosten als wij ons afval tot een minimum beperken.

Algemene ledenvergadering

Algemeen | 20:00 - 22:00 | ten Anker