rijnrace-bijgesneden

Wedstrijd dagen 2022

Gedurende het zeilseizoen worden maandelijks op zondag onderlinge zeilwedstrijden georganiseerd. Alle zeilers kunnen hier aan meedoen. Met eigen boten, maar ook met verenigingsboten.

Zeilen foto 3

Wedstrijd dagen voor 2022 zijn:

• Zondag 3 april 2022 Uitgesteld naar 10 april 2022 i.vm. sneeuw
  • Zondag 1 mei 2022
  • Zondag 29 mei 2022
  • Zondag 3 juli 2022
  • Zondag 7 augustus 2022
  • Zondag 4 september 2022
  • Zondag 2 oktober 2022

• Rijnrace: n.t.b.
  • Langebaan n.t.b.

Hoe gaan wedstrijden in zijn werk

Vada heeft een actieve zeilvereniging waarbij regelmatig onderlinge wedstrijden op de Rijn gevaren worden. Er wordt onder SW nummer gevaren (zie puntentelling). Het schema voor 'de onderlinge' is als vanouds: rond 10 uur verzamelen op de haven, eerste start rond 11 uur. Op elke dag 2 of 3 wedstrijden kort na elkaar. Meestal duurt het tot 13 à 14 u, daarna uitslagen in het clubhuis of op het terras. Alle zeilers zijn welkom, met open boot, kajuitzeiljacht, of verenigingsboot. Je vaart voor eigen risico, de organisatie of VADA zijn nergens voor aansprakelijk. Meedoen betekent dat je daarmee accoord gaat.

Wedstrijd banen

De start is doorgaans voor de haven op de Rijn tussen twee bakens. Afhankelijk van de windrichting worden vaak de volgende banen gevaren:

• Naar het Gat van Heteren, boei ronden, en terug.
  • Naar de brug bij Rhenen, mast onder de brug door, en terug
  • Lange baan naar het Gat van Ingen, boei ronden en terug.
  • Of voor de variatie spontaan een andere baan.
rijnrace-1-klein

Puntentelling

De gezeilde tijden worden gecorrigeerd met de SW handicapcijfers. Daarvoor gebruiken we bijgestelde SW’s: wie (op gecorrigeerde tijd) vorig jaar vaak voorin eindigde, krijgt een iets lagere SW, en andersom.

Behalve een uitslag per wedstrijd houden we ook een seizoensklassement bij. De winnaar van een wedstrijd krijgt evenveel punten als er starters van die wedstrijd waren, maar maximaal 10. Nr 2 krijgt 1 punt minder, etc. Nr 10 en hoger krijgen 1 punt.

DNF (did not finish) of DNS (did not start) krijgt 0 punten. Voor het klassement telt altijd ongeveer 70% van het totaal aantal gevaren wedstrijden mee. Heb je vaker meegedaan dan kun je je slechtste resultaten aftrekken.

Zeilen op de Rijn

Rijnzeilen kent vele facetten. Vooropgesteld is het vaak laveren. De Rijn is niet breed, heeft kribben en tussen de kribben is het voor de meeste zwaard/kiel boten te ondiep. Door krommingen in de Rijn veranderd de windhoed gedurende de wedstrijdbaan. Bomen, gebouwen, de Wageningse Berg en de Grebbeberg kunnen luwtes veroorzaken. Er is beroepsvaart (in het weekeind een stuk minder) en stroming.

Nieuws Zeilen

Afval zelf afvoeren

Datum: 08 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Nogmaals het klemmende verzoek afval zelf af te voeren en niet in de containers voor passanten te doen. Het scheelt VADA veel kosten als wij ons afval tot een minimum beperken.

Algemeen | 19:30 - 22:00 | ten Anker